Werkwijze
Het leven kan veel van ons vrouwen vragen. De lange lijsten met things to do, de verschillende rollen die ons leven zo rijk maar soms ook zo belastend maken, veranderingen in onze omstandigheden, verwachtingen van de mensen om ons heen en de verwachtingen die wij van ons zelfzelf hebben. Dit kan zorgen voor klachten. Bijvoorbeeld stressklachten, angstklachten, somberheid, vermoeidheid, rusteloosheid of lichamelijke klachten.
Bloom Psychologie is een psychologiepraktijk voor vrouwen die om wat voor reden dan ook overbelast of uit balans zijn geraakt. De praktijk heeft vestigingen in Arnhem, Oegstgeest, Eindhoven, Alkmaar en Terneuzen waar een mooie, rustige plek wordt geboden waar je onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee even kunt ontspannen, aan jezelf kunt werken en (opnieuw) in je kracht kunt komen te staan.
Bloom onderscheidt zich van andere psychologiepraktijken door haar werkwijze. Bloom heeft zich gespecialiseerd in klachten bij vrouwen en benadert deze klachten holistisch. Dat wil zeggen dat Bloom het belangrijk vindt om te kijken naar de vrouw als geheel; mind & body. Door eigen ervaring en ervaring vanuit de praktijk is gebleken dat deze manier van werken zorgt voor goede en blijvende resultaten. De mogelijkheid om naast de reguliere psychologische methoden ook gebruik te maken van behandelingen gericht op het lijf maakt Bloom uniek. Er wordt, indien je dat zou willen, nauw samengewerkt tussen de verschillende disciplines.
Opbouw behandeling
In overleg met jou maken we – na een uitgebreide intake – een (gezamenlijk) behandelplan om jouw therapiedoelen te bereiken. Bloom Psychologie is een eerstelijns psychologiepraktijk. Dat betekent dat zorg wordt geleverd aan mensen met lichte tot matige klachten. Zwaardere klachten, zoals (langdurige) angsten, fobieën, terugkerende (zware) depressies of verslavingen, vallen onder de tweedelijns psychologische zorg. Mocht tijdens de intake duidelijk worden dat sprake is van een zwaardere klacht, dan zal in overleg worden bekeken of we die toch samen gaan aanpakken of dat doorverwijzing op zijn plaats is.
Er wordt binnen Bloom ook belang gehecht aan het, wanneer wenselijk en/of nodig, betrekken van naasten bij de behandeling. Dit doen wij bijvoorbeeld door uw naaste uit te nodigen bij het intake gesprek of door hier tijdens de intake samen met u aandacht aan te besteden. Ook onze E-Health programma’s zijn zo gebouwd dat wanneer u dat wenst een (dierbare) naaste kan worden toegevoegd of betrokken.
Belangrijk vinden wij dat, naast het doen van uw verhaal, het bespreken van uw klachten en hulpvraag, er een constructieve en prettige werkrelatie kan ontstaan tussen u en uw behandelaar. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet het geval zijn dan vinden wij het belangrijk dat u dit met uw behandelaar bespreekt. Zo kan zij u helpen met het vinden van een oplossing (binnen Bloom of daarbuiten bij een goede collega).
Na de intake is er geen wachttijd meer om de behandeling te starten dus u kunt direct aan de slag. Wij bieden naast onze gedeelde stevige basis van GZ-psycholoog ook allemaal nog eigen expertises. U kunt denken aan EMDR, cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapie (ACT), schematherapie en kortdurende inzicht gevende psychotherapie. Afhankelijk van de klachten die er zijn zal er een keuze gemaakt worden voor een of meerdere therapievormen. Dit alles gebeurt in overleg met u en kan ook gedurende de behandeling waar nodig worden aangepast. In overleg met u zullen wij ook e-health inzetten om nog meer van de kortdurende behandeling binnen de BGGZ te kunnen profiteren. E-health biedt ook een mooie manier om na afsluiting van de behandelgesprekken zelf nog actief en bewust te blijven en zo de resultaten die u heeft behaald een duurzaam karakter te geven.
Onze informatiefolder voor cliënten vindt u hier.
Meer informatie over de beschikbare kwaliteitsstandaarden binnen de GGZ kunt u vinden op https://akwaggz.nl/